Over waterdichtdoek.nl

Waterdichtdoek.nl is een website van Esvo Tenten en Outdoorstoffen. Esvo Campingsport BV(sinds 1922) is Nederlands grootste kampeertentenfabriek. 
Esvo Campingshop is de webshop, die uitgegroeid is tot Europa's marktleider in waterdicht doek, zeildoek en alle benodigde toebehoren. 
In april 2023 heeft Esvo uit handen van de Commissaris van de Koning het predicaat Hofleverancier ontvangen. 
Als u bestelt via deze aparte site, dan komt u automatisch in de webshop van Esvo Campingshop BV, welke de hoogste juridische consumentenzekerheid van Europa geeft: Trusted Shops, tevens met koopgarantie.
Wilt u, uit veiligheid, meer weten over Esvo? Klik dan hier. En: kijk op het Internet naar de vele reviews/ervaringen, links en verhalen. 
Wilt u meer weten over de consumentenbescherming via Trusted Shops? Klik dan hier

De achtergrond van Esvo, en dus waterdichtdoek.nl - sinds 1922

In 2004 startte Esvo met een eigen website en webshop in los tentdoek en zeildoek. Dat bleek een gat in de markt, want deze site is uitgegroeid tot een grote Europese speler op het gebied van waterdichte stoffen en zelfs marktleider in tentdoek. De reden ligt in de grote schaalinkoop: met kilometers tegelijk inkopen en die voordelen doorgeven aan de eindklanten. Dat resulteert in aanzienlijke lagere prijzen dan die van de (internationale) concurrenten.
En, omdat er al in de tentenmakerij al grote voorraden aan ritsen, zeilringen, drukknopen, verstevigingsband, koord elastiek, peesband et cetera lagen, was het simpel om deze producten toe te voegen als accessoires waarmee al deze waterdichte buitenstoffen zelf kunt bevestigen of kunt laten maken door derden. Een succes was geboren. 

Over ons

Geschiedenis van ESVO Tenten als tentenfabriek*

In 1922 startte de oprichter, Evert Schokker, een zeilmakerij. Het Volendam van toen was arm en leefde van de visserij op de Zuiderzee. Naast meester zeilmaker en touwslager was Evert ook een waar ondernemer. Zo was hij ook makelaar(incl. hypotheken en assurantiën), had een fotozaak, en hij was ook niet te beroerd om af en toe met een sleepboot andere boten los te trekken of er zelfs mee te gaan vissen op spiering. Dit was ook nodig om de maar liefst 10 kinderen te onderhouden.
Met de verdiende gelden investeerde hij in woonhuizen, die hij vervolgens verhuurde. Ook startte hij een taxibedrijf en bezat de eerste 6-persoons taxi van de hele regio.

In de 30'er jaren breidde Evert Schokker de nering uit met de handel in o.a. bedrijfskleding, scheepsbenodigdheden en oliën. Later kocht hij zelfs een tankboot om de Volendammers botters van gasolie te voorzien om te kunnen vissen.
De oorlogsjaren waren hard. Toch hielp Evert het lokale verzet tegen de Duitse bezetters door onderdak te geven voor hun (verzets)voorraden.

 

Na de Duitse capitulatie wilden de Canadezen, als logistieke partij van de Geallieerden, de duizenden dekkleden niet meer terugnemen naar het thuisland. Hierdoor kwam er een levendige handel in dekkleden en -dekzeilen op gang. Deze kleden werden gebruikt voor het afdekken van vrachten op zowel schepen als wagens. Het gebruiksklaar en op maat maken van deze kleden was een extra activiteit voor de veelzijdige zeilmakers uit Volendam. Toen de klad in de Zuiderzee visserij kwam, ging tegelijkertijd ook de handel in dekkleden neerwaarts. De oorzaak hiervoor was de komst van de dichte containers in havensteden als Rotterdam en Amsterdam. Daarom werd er in 1955 begonnen als tentenmakerij met het inzetten van het vakmanschap voor het vervaardigen van kampeertenten. Na 1960 leverde men ook onder eigen merk. De handelsnaam veranderde in Evert Schokker Volendam Naamloze Vennootschap, dat later werd omgedoopt in ESVO Campingshop BV.

Evert's kinderen hebben over een tijdsperiode van vele decennia langzamerhand hun aandelen in het familiebedrijf verkocht aan de toenmalig algemeen directeur en zoon Wil Schokker. Deze werd begin deze eeuw geconfronteerd met tenten uit het Verre Oosten, waardoor Esvo vrijwel alle dealers verloor en de business bijna geheel inzakte. De keuze om zelf rechtstreeks te gaan verkopen en de kwaliteit van de tenten nóg beter te maken, resulteerde in het gegeven dat Esvo als een van de weinige Nederlandse tentenmakers is overgebleven en daardoor zelfs nog het grootste atelier heeft. 

Over ons

ESVO nu

Inmiddels is het bedrijf dus uitgegroeid tot een tentenfabriek, die de tenten en overige textiele producten nog zelf maakt - alles in Volendam, en zo ook de tentstokken, tentgrondzeilen en windschermen. ESVO Tenten levert ook aan kampeerders in Duitsland, België, Zwitserland en Scandinavië. 
Door de verschuivingen in zowel de produktie- als verkoopmarkten heeft de producent en leverancier van premium vouwwagens, Aart Kok uit Heemstede, al in 2001, ook gekozen voor Esvo als konfektie-atelier van haar vouwwagententen. Die keuze is indertijd ingegeven door de kritische houding van Aart Kok Vouwwagens m.b.t. hun kwaliteitseisen en datgene wat er in lage loonlanden werd geproduceerd. En verder de gebruikte materialen qua TenCate tentdoek, de ritsen, grondzeilen, et cetera. En last but certainly not least: het vakmanschap van Esvo in zowel het vervaardigen als de creativiteit m.b.t. het meedenken. Klik hier voor de website van Aart Kok

Over ons

De toekomst en Koninklijk predicaat voor Esvo

Het online succes proberen ze bij Esvo met steeds meer mensen uit te laten groeien, en dat lukt.
Verder wordt er nog altijd geïnvesteerd in nieuwe machines voor het efficiënter maken van de diverse textiele producten, zodat het atelier aan de Volendamse Marconistraat op volle kracht kan blijven draaien voor in ieder geval de komende 25 jaar. “Misschien dat de tenten dan door robots worden gemaakt, maar dat zien ze dan wel weer”, aldus de huidige directeur(3e generatie) Richard Schokker.
Wat er nog wel als ‘verjaardagscadeau’ in het verschiet ligt is het Koninklijke predicaat ‘Hofleverancier’. Richard: “Esvo is namelijk door een zeer strenge selectieprocedure gekomen op basis van een onberispelijk verleden, financiële huishouding, algemeen management & beleid, veiligheid en onderbouwde historie. Dat is dezelfde procedure als die voor het stempel ‘Koninklijke’ - maar wij hebben geen 100 werknemers, dus dat predicaat is komen te vervallen. Maar dat we trots zijn op het aanstaande Hofleverancierschap, dat staat vast”. 

11.818 Beoordelingen

Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren!